Чи змінилася Україна?

Сьогодні Голова Донецької обласної партійної організації "Батьківщина" Олександр Ярошенко приїхав до Маріупольського місцевого відділу юстицій підтримати патріотично налаштовані партії Маріуполя, які зіткнулися з проблемами реєстрації партій на вибори.

За словами Віторії Прідущенко, свідоцтво щодо реєстрації партії "Самопоміч" було віддана людині, яка вже не є причетною до цієї партії,це в свою чергу унеможливлює легальну діяльність месцевого осередку "Самопомочі".

Як пояснив громадський активіст Ярослав Кравченко: "Коли приходять бандити і формують сфальсифіковані підроблені організації, такі як "Самопоміч", "Солідарність" та інші, їм свідоцтва видаються протягом 15 хвилин без перевірок, проте, коли приходять патріоти, їм говорять, що вони прийшли невчасно, не там розташована кома та тягнуть розглядання до місяця і більше спеціально, аби зірвати вибори та щоб притягнути сепаратистів та терористів на місце патріотів".

Поміж тим, у "ВО" "Батьківщина" зайняло місяць, аби отримати свідоцтво про реєстрацію, зумовлене повною некомпетентністю, а подекуди через злочинний умисел працівників юстиції.

Партія "Сила Людей", що подала вчора документи на реєстрацію не змогла отримати свідоцтво одразу, в противагу випадкам, коли партії реєструвалися за один день лише по дзвінку з верху. Все це дає змогу припустити, що Мариупольский місцевий відділ юстиції Донецької області втягнутий в корупційну схему, в котрій одні партії мають перевагу при реєстрації, а реєстрацію інших під різними приводами затягують, а подекуди саботують, щоби не допустити до місцевих виборів патріотично налаштовану громаду та позбавити громадян права на волевиявлення, наданого Конституцією.

"Не дивлячись на те, що ці партії можуть бути нашими опонентами на майбутніх місцевих виборах, ми сьогодні прийшли їх підтримати. Принцип рівності усіх перед законом - це те, що було забуто за часів режиму Януковича і чому немає місця, у тому майбутньому яке ми разом з Вами будуємо. Ми стоїмо за порядок та справедливість." - відзначив член бюро Донецької обласної ПО "ВО" "Батьківщина"

Чи змінилася Україна?