Юлію Тимошенко зустріли стоячи всі присутні на молитовному сніданку у Вашингтоні

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко виступила з промовою на тему відповідального лідерства під час Національного молитовного сніданку у Вашингтоні.

Представляючи Юлію Тимошенко, ведучий заходу сказав: «Юлія Тимошенко була прем’єр-міністром з грудня 2007 до березня 2010 року. Зараз Юлія знову на передовій українського політичного фронту».

Присутні привітали її стоячи.

Юлія Тимошенко розповіла, що в світі існує два типи лідерів. Перший – це лідери-диктатори. Другий – це лідери, які служать людям.

«Перемогли не воїни, що розп’яли Христа. Тоді ці воїни здавалися сильними та непереможними, як деякі лідери сьогодні. Хто сьогодні пам’ятає їхні імена? А ім’я Ісуса є найбільш впливовим і найбільш значним. Він переможець», – навела аналогію Юлія Тимошенко.

«Лідер не той, кому служать. Служать немічним і хворим. Лідер не той, хто вимагає поваги до себе і змушує тремтіти у своїй присутності. Лідер той, хто може взяти на себе людський біль і тягар тих, хто потребує допомоги, хто знедолений, хто розчарувався в людях і в собі самому», – сказала лідер «Батьківщини».

У своїй промові вона багато уваги приділила війні, яку Росія розв’язала проти України. Політик подякувала демократичному світу, який прийшов на допомогу нашій державі.

«Авторитаризм, агресивність, ненависть, війна – така якість лідерства не має майбутнього. Лідери, які сповідують такі архаїчні залишки минулого, підуть у небуття самі, разом із війною, ненавистю, разом з усім поганим, що вони сьогодні пропонують світу. Я думаю, що це трапиться швидко. На зміну таким лідерам повинні прийти ті, хто знає, що таке любов, повага до ближнього. Ті, хто знає значення лідерства через бажання служити, а не панувати і не наживатись на бідності своїх народів», – заявила лідер «Батьківщини».

Присутні декілька разів переривали виступ Юлії Тимошенко оплесками.

Щорічний 66-й Національний молитовний сніданок за участі президента США Дональда Трампа відбувся 8 лютого у Вашингтоні. У заході взяли участь понад 3,8 тис. політичних, релігійних та громадських діячів, які представляють понад 130 країн.